Betonarea planseelor cu grinzi principale şi secundare

10 noiembrie 2014
Comentarii 0
Categorie stiri
10 noiembrie 2014, Comentarii 0

Planşeele cu deschideri mici pot fi alcătuite din plăci rezemînd pe ziduri prin intermediul centurilor; la deschideri mai mari planşeele pot fi formate din plăci care reazemă pe nervuri şi acestea reazemă pe ziduri. Dacă distanţele între ziduri întrec 5,00—6,00 m, planşeele sunt formate din grinzi principale care reazemă pe ziduri, din grinzi secundare care reazemă pe cele principale şi din plăci care reazemă şi pe grinzile secundare şi pe cele principale.

Betonarea unui astfel de planşeu se face, obişnuit, deodată pen­tru placă, grinzi şi centuri; există însă şi cazuri  rare — cand se betonează întai grinzile pană la partea inferioară a plăcii şi apoi placa pe întreaga suprafaţă.

înainte de betonare un planşeu se prezintă cu toate armăturile plăcii şi grinzilor montate şi legate între ele. Intre armături şi cofraj sînt dispuşi distanţieri de beton sau din masă plastică. Nu se reco­mandă să se folosească scurtături de oţel-beton pentru asigurarea grosimii stratului de acoperire cu beton.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *