Clasificare Materiale

Manoperaconstructii.ro prezinta clasificarea constructiilor si lucrarilor din punct de vedere al materialelor si a modului de executie si alcatuire a constructiilor

Manoperaconstructii.ro :

A) Constructii cu structura din beton armat . Betonul si betonul armat este unul din materialele care a revolutionat tehnica constructiilor datorita calitatilor lui remarcabile: rezistenta la solicitari mecanice de orice natura, durabilitate, rezistenta la foc , posibilitatea de a lua practic orice forma , fabricarea si prefabricarea usoara .

Principalele tipuri de constructii cu structuri din beton armat sunt :

1) constructii cu schelet din beton armat turnat monolit sau prefabricat

2) constructii cu diafragme din beton armat

3) constructii din panouri mari prefabricate din beton armat

4) constructii din beton armat executate cu ajutorul cofrajelor alunecatoare .

Din punct de vedere al conlucrari armaturi cu betonul constructiile se pot executa din :

1) beton simplu,

2) beton armat la care armatura conlucreaza prin aderenta dintre beton si armatura,

3) beton precomprimat la care armatura intruduce eforturi de pretensionare initiale in beton.

B) Constructii cu pereti portanti care realizeaza functia de sustinere a cladirii la sarcini verticale si orizontale si in acelasi timp indeplineste si functia de compartimentare si inchidere a cladirii. Se realizeaza constructii cu putine niveluri.

Asfel de constructii se pot clasifica in :

1) constructii cu pereti portanti din zidarie de caramida (avand rigidizari printre buiandrugi si centuri de beton armat , portiuni de zidarie armata , corniere din beton armat etc.).

2) constructii cu pereti portanti din blocuri mici ( ceramice cu goluri , din beton cu goluri etc.. care au rigidizari similare cu cele din caramida

3) constructii din blocuri de beton celular autoclavizat (care se realizeaza dupa o tehnologie specifica)

4) constructii din pereti portanti din fasii  armate produse in fabrici si imbinate pe santier ; solidarizate prin centuri de beton armat cu mustati inglobat in mortarul de solidarizare )

5) constructii cu pereti portanti din beton usor monolit care se pot executa cu pereti portanti realizati prin turnare in cofraje .

Manoperaconstructii.ro, efectueaza constructii din beton armat , case la rosu , blocuri si alte tipuri de constructii civile si industriale cu echipe specializate si garanteaza buna calitate a lucrarilor .

C) Constructii cu structura de lemn . Lemnul a fost intotdeuna un excelent material de constructii datorita calitatilor lui: rezistente mecanice bune , usor de prelucrat si imbinat , termoizolant etc.

Constructiile din lemn se clasifica in :

1) constructiile din lemn in sistemul „bloc”(se realizeaza din barne , asezate orizontal, imbinate prin chetare si petreceri )

2) constructii mixte din schelet de lemn in zabrele cu umplutura de zidarie

3) constructii din lemn cu schelet din dulapi sau scanduri(constructii executate de regula din elemente prefabricate formand adesea obiectul unor brevete de inventie , cu pereti avand captusirea exterioara si interioara din scaduri batute in „caplama” sau puse vertical cu rosturi acoperite cu baghete )

4) constructii din lemn speciale (in cadre , arce , tridirectionale )destinate acoperirii constructiilor de deschideri mari.

Manoperaconstructii.ro , efectueaza constructii pe structura de lemn cu echipe specializate si garanteaza calitatea materialelor folosite.

D) Constructii metalice . Rezistentele inalte ala metalului, volumul si greutatea relativ mai redusa a elementelor , confera metalului calitati pentru realizarea unor constructii usore cu volume de constructii medii sau mari , din otel sau aluminiu , pentru sarcini mari si cu caracter dinamic.

Constructiile metalice sunt executate la tolerante reduse asigurandu-se o precizie mai buna la montaj; se pot uzina in elemente mari si imbina usor pe santier .

Se asambleaza prin suruburi , sudare si nituire.

Constructiile metalice se pot clasifica dupa criterii proprii: modul de imbinare , tipul de imbinare , tipul de laminate , sistemul constructiv specific constructiilor metalice etc.

In raport cu aceste criterii constructiile metalice se clasifica in :

1) constructii sudate

2) constructii metalice

3) constructii cu suruburi

4) constructii din tevi

5) constructii din laminate la cald

6) constructii din profile cu pereti subtiri formate la rece

7) constructii pe cabluri

8) constructii din aliaje de aluminiu

9) constructii din oteluri speciale si de inalta rezistenta etc..

Protectia contra focului si protectia anticoroziva se poate realiza prin diferite mijloace, atat prin pelicule de protectie de natura chimica cat si prin protectii realizata din tencuiala in rabit . elemente prefabricate din beton , placi de ipsos, saltele de vata minerala , prin inglobare in zidarie , sau alte tipuri de placi termoizolante .

Manoperaconstructii.ro , executa lucrari cu structura metalica , hale de productie , industriale , depozite in colaborare cu firme de constructii consacrate in domeniu .

E) Constructii mixte . Constructiile mixte sunt acele constructii care au elemente de rezistenta si de inchidere realizate din materiale diferite , ca de exemplu : stalpi din beton armat , sarpanta din ferme metalice, invelitoare din metal sau cu placi din beton armat , poliesteri armati cu fibre de sticla etc.